JARNÁ AKCIA 1 + 1 ZDARMA

Ako si správne vybrať pleťový krém podľa typu pleti?

Starostlivosť o pleť je dôležitým aspektom každodenného rituálu krásy. Aby sme však dosiahli optimálne výsledky, je nevyhnutné vybrať pleťový krém, ktorý je prispôsobený konkrétnym potrebám našej pleti. V tomto podrobnom sprievodcovi sa pozrieme na to, ako si správne vybrať pleťový krém pre suchú, mastnú, kombinovanú a citlivú pleť.

Suchá pleť

Ak je vaša pleť suchá a napätá, hľadajte krém s intenzívnou hydratáciou. Vyhľadajte zložky ako kyselina hyalurónová a glycerín, ktoré pomáhajú udržiavať vlhkosť v pokožke. Krémy s olejovými zložkami, ako je mandľový alebo avokádový olej, sú tiež výbornou voľbou pre bohatú hydratáciu.

Mastná pleť

Pre mastnú pleť s tendenciou k tvorbe akné hľadajte krémy s ľahkou a nekomedogénnou textúrou. Zamerajte sa na produkty s obsahom kyseliny salicylovej alebo niacinamidu, ktoré pomáhajú regulovať produkciu kožného mazu. Zmatňujúce zložky, ako je kaolín alebo oxid zinočnatý, môžu pomôcť absorbovať prebytočný olej.

denny krem

Kombinovaná pleť

Ak máte kombinovanú pleť s rôznymi oblasťami, ktoré vyžadujú rôznu starostlivosť, skúste produkty na gélovej alebo vodnej báze, ktoré hydratujú pokožku bez jej zaťažovania. Ľahké formuly s antioxidantmi, ako je vitamín E, môžu pomôcť udržiavať pleť rozžiarenú a hydratovanú.

Citlivá pleť

Pre citlivú pleť je nevyhnutné vybrať krém bez dráždivých látok, ako sú parfumy či farbivá. Hľadajte produkty s označením "pre citlivú pleť" a s krátkym zoznamom ingrediencií. Krémy s obsahom aloe vera alebo ovseného extraktu môžu pomôcť ukludniť podráždenú pleť.

Pri výbere pleťového krému je kľúčové poznať potreby svojej pleti. Detailný pohľad na zloženie a vhodnosť produktu pre váš konkrétny typ pleti môže výrazne zlepšiť účinnosť starostlivosti. Nebojte sa experimentovať s rôznymi produktmi a pamätajte, že sezónne zmeny môžu vyžadovať aj úpravu vašej skincare rutiny. S pravidelnou a správnou starostlivosťou dosiahnete zdravú a krásnu pleť.