JARNÁ AKCIA 1 + 1 ZDARMA

5 tipov na zimnú starostlivosť o pleť

Zima môže byť krásnym obdobím, no pre našu pleť predstavuje výzvy. Studený vzduch, nízka vlhkosť a teploty môžu spôsobiť vysušenie pleti a stratu živín. Aby si udržala pleť zdravú a hydratovanú aj v najchladnejších mesiacoch, dodržiavanie správnej starostlivosti je kľúčové. Tu sú naše tipy:

Intenzívna hydratácia

V zimných mesiacoch je dôležité zvýšiť hydratáciu pokožky. Zvoľ bohatý hydratačný krém s obsahom olejov a hydratačných látok. Aplikuj ho denne ráno a večer po umytí tváre. Táto vrstva ochrany pomôže udržiavať vlhkosť a chrániť pokožku pred chladom a vetrom.

Používaj jemné produkty na čistenie pleti

V zime sa vyhýbaj agresívnym produktom, ktoré môžu pokožku ešte viac vysušiť. Zvoľ radšej jemné cleansery bez alkoholu s hydratačnými látkami. Pravidelné čistenie pomáha odstrániť nečistoty a pripraviť pleť na aplikáciu hydratačných produktov.

skin care kit

Nezabúdaj používať SPF

Aj keď sú dni kratšie, nezabudni na ochranu pred slnečnými lúčmi. Tvoj denný krém by mal obsahovať minimálne ochranný faktor SPF30. Slnečné žiarenie môže aj v zime poškodiť pokožku, a preto je dôležité sa pred ním dostatočne chrániť.

Doprajte svojej pokožke extra výživu

Sérum je skvelý spôsob, ako dodatočne hydratovať pleť a poskytnúť jej nutričné látky. Vyberte si sérum s vitamínom C alebo kyselinou hyalurónovou. Tieto zložky pomáhajú bojovať proti chladu a udržiavať pokožku hydratovanú.

Pitný režim

V zime sa občas zanedbáva pitný režim, ale dostatok vody je kľúčový pre hydratovanú pleť. Vyhýbajte sa horúcim sprchám, ktoré môžu odstrániť prirodzené oleje z pokožky. Doprajte si bylinné čaje, ktoré pomáhajú udržiavať telo hydratované.

Starostlivosť o pleť v zime nie je len o hydratácii, ale aj o ochrane pred škodlivými vplyvmi počasia. S týmito piatimi tipmi môžete udržať pleť zdravú, hydratovanú a krásnu po celú zimnú sezónu.