JARNÁ AKCIA S 25% ZĽAVOVÝM KÓDOM SALE

Neviditeľný nepriateľ pleti - modré svetlo

Dnes sa budeme rozprávať o niečom, čo sa môže javiť ako neviditeľný nepriateľ našej pleti - modré svetlo. Neboj sa, nie sme tu na to, aby sme ťa strašili, len ťa chceme upozorniť, že nadmerné používanie telefónu či sledovanie televízie môže mať nežiadúci vplyv aj na tvoju pleť. 

Modré svetlo, alebo takisto známe ako HEV (High-Energy Visible) svetlo, má krátku vlnovú dĺžku a vysokú energiu. To znamená, že je schopné preniknúť hlboko do našej pokožky. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že to nie je nič zvláštne, ale dôsledky dlhodobého vystavovania sa modrému svetlu môžu byť pre našu pleť dosť problematické.

Ak aj ty patríš medzi nás baby, ktoré trávia veľa času na svojich telefónoch alebo pred počítačom, je možné, že si si už všimla, že tvoja pleť nie je taká, ako kedysi. Modré svetlo môže spôsobiť nadmernú tvorbu pigmentu v koži, čo vedie k nerovnomernému tónu pleti a pigmentovým škvrnám. Okrem toho môže zvýšiť citlivosť pleti, spôsobiť zápal a prispieť k starnutiu pleti. A to nie sú práve veci, ktoré by si na svojej pleti rada videla.

Prečo je tak dôležité chrániť svoju pleť pred modrým svetlom? Je to preto, lebo tvoja pleť je tvojím štítom, tvojou prvou obrannou líniou proti vonkajším škodcom. Ak jej neposkytneš správnu ochranu, môže byť náchylnejšia napríklad na vyššie spomenuté kožné problémy.

Ale nezúfaj, máme pre teba dobrú správu. Existuje riešenie! Existujú produkty a krémy, ktoré boli navrhnuté s ohľadom na ochranu pleti pred modrým svetlom. Tieto krémy obsahujú špeciálne zložky, ktoré môžu pomôcť neutralizovať škodlivé účinky modrého svetla a chrániť pokožku. Patrí medzi ne napríklad náš úplne nový BLUE LIGHT PROTECTIVE FACE CREAM - hydratačný denný krém s ochranou pred modrým svetlom a SPF 50.

Takže, čo môžeš urobiť, aby bola tvoja pleť zdravá a krásna? Po prvé, buď si vedomá svojho vystavovania sa modrému svetlu. Snaž sa obmedziť čas strávený pred obrazovkami a dodržiavať pravidlá starostlivosti o pleť. Vyber si produkty, ktoré sú určené na ochranu pred modrým svetlom a nezabúdaj, že prevencia je kľúčom k zdravej pleti.