JARNÁ AKCIA S 25% ZĽAVOVÝM KÓDOM SALE

Prečo je ochrana pred slnečným žiarením dôležitá počas celého roka?

Máme tendenciu spojovať ochranu pred slnečným žiarením s letom a horúcimi letnými dňami na pláži, no pravda je, že ochrana pokožky je dôležitá počas celého roka. Spoločne sa pozrime na to, prečo je ochrana pred slnkom dôležitá a ako UVB a UVA žiarenie môže ovplyvniť tvoju pleť.

Prvým typom slnečného žiarenia, pred ktorým je potrebné sa chrániť pamäti je UVB. Tieto lúče sú zodpovedné za spáleniny a môžu viesť k opuchom, začervenaniu a dokonca k tvorbe pľuzgierov na pokožke. Často sa s nimi stretávame počas letných mesiacov, ale aj počas jesene a zimy môžu byť rovnako nebezpečné.

Druhým typom slnečného žiarenia sú UVA lúče. Tieto lúče prenikajú hlboko do pokožky a môžu spôsobiť dlhodobé škody. Spôsobujú zvýšenú pigmentáciu, starnutie pleti a vznik vrások. UVA lúče sú prítomné počas celého roka, dokonca aj počas zamračeného počasia, a preto je dôležité mať na pamäti ich vplyv na pokožku a dôkladne ju chrániť. Pýtaš sa ako na to? Máme pre teba 2 jednoduché tipy.

Používaj krém s SPF ochranným faktorom po celý rok

Ochranný krém by mal byť súčasťou tvojej každodennej skincare rutiny. Zvoľ si krém s dostatočne vysokým SPF, ktorý chráni pred UVA a UVB žiarením. 

Vytvor si účinnú skincare rutinu

Rovnako dôležitá je starostlivosť o pleť. Dôkladne čisti a hydratuj svoju pokožku, a to aj počas jesene a zimy, keď slnko nie je také intenzívne. Dopraj svojej pleti to, čo momentálne potrebuje a udržiavajte svoju pokožku v dobrej kondícii.

Pamätaj si, že starostlivosť o pleť nie je sezónna záležitosť. Ochrana pred slnečným žiarením by mala byť dôležitou súčasťou tvojej každodennej rutiny, bez ohľadu na ročné obdobie.